Blog

7+1 TIPS για τα Αντικολλητικά Τηγάνια

 

H μαγειρική είναι στην καθημερινότητα μας, ακόμη και αν έχουμε τον ρόλο του δοκιμαστή. Συνεχώς οι γαστρονομικές συνήθειες εξελίσσονται και το φαγητό μας εναρμονίζεται και προσαρμόζεται στις αλλαγές τις καθημερινότητάς μας. Τα σκεύη, όπως έχουμε ξανασυζητήσει παίζουν ρόλο καθοριστικό για το αποτέλεσμα της μαγειρικής μας.

Ποια σκεύη χαρακτηρίζονται  ως αντικολλητικά;

Κάποια τηγάνια έχουν πάτο στον οποίο τα φαγητά δεν κολλάνε, αφού μαγειρευτούν. Αυτά λέγονται αντικολλητικά τηγάνια και είναι πολύ χρήσιμα και εύχρηστα. Τα αντικολλητικά σκεύη είναι αυτά που μας κάνουν το μαγείρεμα πιο εύκολο, πιο γρήγορο αλλά και πιο υγιεινό αφού χρησιμοποιούμε ελάχιστες ή και καθόλου λιπαρές ουσίες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των αντικολλητικών τηγανιών;

Οι εξαιρετικές και ανθεκτικές αντικολλητικές επιστρώσεις, εξασφαλίζουν μεγάλες αντοχές στα γδαρσίματα και σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ τα σκεύη παράγονται με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σημαντική μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα και δεν περιέχουν PFOA.

Οι αντικολλητικές επιστρώσεις προσδίδουν μακρά διάρκεια ζωής στα σκεύη και εξασφαλίζουν απόλυτα υγιεινό μαγείρεμα, με τέλεια γεύση. Οι αντιολισθητικές, εργονομικές λαβές, παραμένουν κρύες ακόμη και μετά από ώρες μαγειρέματος και δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να χειριστούν με ευκολία τα σκεύη. 

Πώς φροντίζω σωστά τα αντικολλητικά τηγάνια;

Υπάρχουν κάποια tips τα οποία θα μας βοηθήσουν να τα φροντίσουμε σωστά και να τα διατηρήσουμε ως έχουν.

 

1.Τα νέα αντικολλητικά σκεύη πρέπει, συνήθως, να πλυθούν με ζεστό νερό, απορρυπαντικό πιάτων και μαλακό σφουγγαράκι, να ξεπλυθούν καλά, να σκουπιστούν αμέσως μετά το πλύσιμο και να αποθηκευτούν με προσοχή.

2.Πριν από την πρώτη χρήση του μαγειρικού σου σκεύους, καλό είναι να εφαρμόσεις τη διαδικασία καρύκευσης. Απλά, θερμαίνεις το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για 30 δευτερόλεπτα, το απομακρύνεις από τη φωτιά και στη συνέχεια, απλώνεις ένα κουταλάκι μαγειρικό λάδι σ’ ολόκληρη την εσωτερική επιφάνεια μ’ ένα καθαρό πανί, ή χαρτί κουζίνας. Σκουπίζεις τυχόν πλεονάζον λάδι και είσαι έτοιμος να το χρησιμοποιήσεις κανονικά. Πρέπει έπειτα να εφαρμόζεις την ίδια διαδικασία καρύκευσης, ώστε να διατηρείς για πολλά χρόνια τις επιδόσεις της αντικολλητικής επίστρωσης.

3.Όταν μαγειρεύουμε σε αντικολλητικά σκεύη, δεν χρειάζονται υψηλές θερμοκρασίες. Ο θερμοαγώγιμος πάτος των σκευών κατανέμει τη θερμότητα γρήγορα και ομοιόμορφα, οπότε, επιλέγοντας μέτριες θερμοκρασίες, προστατεύουμε τα σκεύη μας και εξοικονομούμε ενέργεια.

4.Κατά το μαγείρεμα, αποφεύγουμε τη χρήση μεταλλικών εργαλείων κουζίνας και επιλέγουμε κουτάλες/σπάτουλες από ξύλο ή σιλικόνη που δεν χαράσσουν την επιφάνεια του σκεύους.

5.Αν και ορισμένα αντικολλητικά σκεύη είναι κατάλληλα για πλύσιμο σε πλυντήριο πιάτων, για την προστασία της αντικολλητικής τους επίστρωσης είναι προτιμότερο να πλένονται στο χέρι. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε σκληρές βούρτσες ή συρμάτινα σφουγγάρια, καθώς και “σκληρά” καθαριστικά, όπως η χλωρίνη. Μετά από κάθε χρήση, τα καθαρίζουμε ακριβώς όπως και την πρώτη φορά: με ζεστό νερό, κοινό απορρυπαντικό πιάτων και μαλακό σφουγγαράκι.

6.Τα αντικολλητικά σκεύη είναι μεν ανθεκτικά, αλλά ιδιαιτέρως ευαίσθητα σε απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Γι’αυτό, πριν τα πλύνουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Η επαφή ενός ζεστού σκεύους με το κρύο νερό αλλοιώνει τα αντικολλητικά χαρακτηριστικά του και ουσιαστικά το καθιστά μη αντικολλητικό

7.Κατά την αποθήκευσή τους, αποφεύγουμε να τα τοποθετούμε το ένα μέσα ή πάνω στο άλλο, προκειμένου να τα προστατεύσουμε από γρατσουνιές και μικροζημιές. Μία απλή, πρακτική και οικονομική λύση για την αποθήκευση των τηγανιών, είναι να τοποθετούμε ανάμεσά τους χαρτί κουζίνας, ώστε να μην έρχεται σε επαφή ή μία επιφάνεια με την άλλη.

8.Μην αποθηκεύεις φαγητό μέσα σε αντικολλητικά σκεύη.Μη χρησιμοποιείς τα τηγάνια, κατσαρόλες και χύτρες για ν’ αποθηκεύεις όξινα, αλμυρά ή λιπαρά τρόφιμα πριν, ή μετά από το μαγείρεμα. Για να είσαι σίγουρος ότι θ’ απολαύσεις το φαγητό σου με πλήρη ασφάλεια, καλύτερα άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά αποθήκευσε το σ΄ ένα ειδικό σκεύος φαγητού στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα για φαγητό, βγάλε το από το ψυγείο και ζέστανέ το σε μέτρια φωτιά, ή ακόμη καλύτερα στο φούρνο μικροκυμάτων.

 

Στο Specks.gr θα βρεις αυτό που χρειάζεσαι! Όλα τα σκεύη κουζίνας με αντικολλητικές ιδιότητες, είναι ποιοτικά και αξιόπιστα. Συνεργαζόμαστε με καταξιωμένες εταιρίες και εργοστάσια που τηρούν αυστηρούς κανόνες παραγωγής. Να αναζητάτε πάντα ποιοτικά και ελεγμένα προϊόντα και να μην κάνετε ποτέ εκπτώσεις και παραχωρήσεις σχετικά με αυτά. Αξίζει να κάνουμε εκπτώσεις και παραχωρήσεις σε κάτι που επηρεάζει τόσο την υγεία μας;  Βρείτε όλα τα αντικολλητικά σκεύη ΕΔΩ!

Back to list