Blog

Φρέσκα ζυμαρικά |Συνταγή και TIPS

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των ξηρών και των φρέσκων ζυμαρικών;

Τα ξηρά ζυμαρικά είναι οπωσδήποτε πιο πρακτικά, καθώς μπορούν να μείνουν για καιρό στο ντουλάπι μας, και μέσα σε λίγα λεπτά να γίνουν με ένα σωστό βράσιμο και μια ωραία σάλτσα ένα θαυμάσιο πιάτο που θα καλύψει την πείνα μας.

Τα φρέσκα ζυμαρικά από την άλλη πλευρά, απαιτούν συντήρηση στο ψυγείο και όχι για πολύ καιρό. Συχνά μάλιστα για κάποιον που τα δοκιμάζει για πρώτη φορά, μοιάζουν παραβρασμένα. Επειδή όμως είναι συνήθως φτιαγμένα με αυγά, διατηρούν μια ιδιαίτερη γεύση και μια ξεχωριστή απαλή υφή που μπορεί να κερδίσει τους καλοφαγάδες.

Σκεφτήκαμε να σας δώσουμε τη συνταγή και τις οδηγίες παρασκευής φρέσκων ζυμαρικών. Υπολογίστε όμως πως είναι χρήσιμο να έχετε μια μικρή μηχανή παρασκευής ζυμαρικών για μπορέσετε να δουλέψετε καλύτερα τη ζύμη σας και να κόψετε ευκολότερα τα ζυμαρικά σας στην τελική μορφή που επιθυμείτε!

Συστατικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φρέσκα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Οδηγίες Παρασκευής

  1. Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, σχηματίστε μια λακούβα στο κέντρο του και εκεί ρίξτε τα 2 αυγά, το αλάτι και το λάδι.
  2. Χτυπήστε το μείγμα σας με ένα πηρουνάκι αρχικά και κατόπιν όταν αρχίσει να δημιουργείται η πάστα ξεκινήστε το ζύμωμα με τα χέρια. Δουλέψτε καλά τη ζύμη σας μέχρι να αποκτήσει απαλή, βελούδινη υφή.
  3. Σχηματίστε κατόπιν με τη ζύμη σας μια μεγάλη μπάλα και καλύψτε τη με ελαστική μεμβράνη για περίπου μισή ώρα ώστε να “ξεκουραστεί”.
  4. Ανοίξτε τη ζύμη σας με τη μηχανή ζυμαρικών, ξεκινώντας από το μεγάλο πάχος και συνεχίζοντας να περνάτε τη ζύμη προσαρμόζοντας τους κυλίνδρους μέχρι να γίνει το φύλλο όσο λεπτό το θέλετε.
  5. Αν θέλετε να ετοιμάσετε λαζάνια, ή ταλιατέλες περάστε τη ζύμη από το εξάρτημα κοπής. Αν πάλι προτιμάτε να δημιουργήσετε ραβιόλια, τότε κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια κομμάτια και γεμίστε με το υλικό που επιθυμείτε.

 

Τα φρέσκα ζυμαρικά σας είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα βράσετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά και να τα απολαύσετε ζεστά στο πιάτο σας με την αγαπημένη σας σάλτσα, λίγη τριμμένη παρμεζάνα και καλή παρέα.

Back to list