Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν αντικολλητικές κατσαρόλες και τηγάνια για το καθημερινό τους μαγείρεμα.
Η αντιολισθητική επίστρωση είναι ιδανική για μαγείρεμα ευαίσθητων τροφίμων που διαφορετικά θα μπορούσαν να κολλήσουν στα σκεύη.
Τι είναι τα αντικολλητικά μαγειρικά σκεύη;
Τα αντικολλητικά σκεύη, όπως τα frypans και οι κατσαρόλες, έχουν επικαλυφθεί με ένα υλικό που ονομάζεται πολυτετραφθοροαιθυλένιο (PTFE), κοινώς γνωστό ως Teflon. Το Teflon είναι μια συνθετική χημική ουσία που αποτελείται από άτομα άνθρακα και φθόριο. Κατασκευάστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930 και παρέχει μια μη αντιδραστική, αντικολλητική και σχεδόν χωρίς τριβή επιφάνεια.
Η αντικολλητική επιφάνεια καθιστά τα μαγειρικά σκεύη επικαλυμμένα με Teflon βολικά στη χρήση και εύκολο στον καθαρισμό.
Απαιτεί επίσης λίγο λάδι ή βούτυρο, καθιστώντας τον έναν υγιή τρόπο μαγειρέματος και τηγανίσματος φαγητού.
Πλεονεκτήματα του αντικολλητικού σκεύους:
1.Είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο είναι λιγότερο ακριβό από άλλες επιλογές όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή χαλκό.
2.Το φαγητό κολλάει και καίγεται λιγότερο εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι τα γεύματά σας θα αποδειχθούν καλύτερα.
3.Είναι ευκολότερο για τον μάγειρα – καθώς δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολύ χρόνο ανακατεύοντας ή γυρίζοντας το φαγητό.
4.Απαιτεί λιγότερο λίπος μαγειρέματος για να αποφευχθεί η κόλληση με την επιφάνεια ψησίματος, γεγονός που οδηγεί σε πιο υγιεινό μαγείρεμα.
5.Είναι ιδανικό για χρήση σε τηγανητά φαγητά ή παναρισμένα είδη. Αυτά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στις έντονες θερμοκρασίες ψησίματος και το ”σώμα” τους διαλύεται συνήθως πολύ εύκολα.
6.Χρειάζεται λιγότερο ευαίσθητη επαφή με το θερμαντικό στοιχείο.
7.Εύκολος καθαρισμός, καθώς το φαγητό δεν καίγεται και δεν κολλάει ώστε να μένουν υπολείματα στο ταψί.
8.Δεν υπάρχουν τεκμηριωμένοι ερευνητικά κίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων από την παρασκευή τροφίμων σε αντικολλητικά τηγάνια.
Μειονεκτήματα του αντικολλητικού σκεύους.
1.Είναι από ευπαθές υλικό κατασκευής και επιρρεπές σε φθορές όταν χρησιμοποιούνται μεταλλικά εργαλεία μαγειρέματος ή σκληρά σφουγγάρια καθαρισμού.
2.Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες καθώς η αντικολλητική επίστρωση δεν το υποστηρίζει και εμφανίζει σημάδια αλλοίωσης (μπορεί να λιώσει).
3.Είναι χρηστικό μόνο σε εστίες μαγειρέματος και όχι για μαγείρεμα στο φούρνο.
4.Δεν ενδείκνυται για συγκεκριμένες παρασκευές που απαιτούν υψηλή θερμοκρασία στις επιφάνειες των σκευών.
5.Δεν είναι ασφαλές για το πλυντήριο πιάτων.
Αυτά και άλλα τόσα έχουμε να σας πούμε και είναι μεγάλη μας χαρά να μοιραζόμαστε μαζί σας γνώσεις και εμπειρίες. Περιμε΄νουμε τα μηνύματά σας! Μείνετε συντονισμένοι για τις νέες προσφορές που μαγειρεύουμε, τα καινούργια προϊόντα που έρχονται και τις χρήσιμες συνταγές μας!
Mε αγάπη,
Η ομάδα του #specks.in.home