Blog

5 μυστικά για να διατηρείς την κουζίνα του σπιτιού σου καθαρή!

Για πολλούς ανθρώπους η κουζίνα αποτελεί ένα “ιερό” μέρος καθώς εκεί μαγειρεύουν για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, πειραματίζονται με νέες συνταγές και απολαμβάνουν τον καφέ τους. Υπάρχουν κουζίνες στις οποίες επικρατεί ένα χάος με στοίβες από πιάτα και ποτήρια να καταλαμβάνουν τους πάγκους και υπάρχουν και αυτές που μοιάζουν σαν να βγήκαν μόλις από το φωτογράφιση περιοδικού, μίνιμαλ και τακτοποιημένες.

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού σας. Εδώ περνάει δημιουργικό χρόνο όλη η οικογένεια και γι’ αυτό ο συχνός καθαρισμός της  είναι απαραίτητος. Η καθαριότητα και η φροντίδα της υγιεινής της κουζίνας δεν είναι φυσικά ευθύνη μόνο ενός ατόμου και μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε στην διατήρηση ισορροπίας. Αυτός ο οδηγός θα σας δείξει τρόπους απλούς καθημερινούς, όλα να δείχνουν και να είναι πιο καθαρά!

Γιατί όσο και αν προσπαθείς να διατηρήσεις τον χώρο καθαρό τις περισσότερες φορές η ακαταστασία παραμένει; Εκτός από την γενική καθαριότητα που κάνεις υπάρχουν κάποια επιπλέον tips οργάνωσης που θα σε βοηθήσουν αποτελεσματικά!

 

1.Καθάριζε συχνά.

Μπορεί η καθημερινή καθαριότητα να μοιάζει σχεδόν ακατόρθωτη όμως μακροπρόθεσμα θα έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς. Καθάριζε τον πάγκο κάθε φορά που μαγειρεύεις, κόβεις λαχανικά και φτιάχνεις καφέ και βάζε πίσω στη θέση τους όποια αντικείμενα παίρνεις από τα ντουλάπια.

2.Μην αφήνεις ποτέ τον νεροχύτη γεμάτο.

Το πλύσιμο των πιάτων δεν αποτελεί και την πλέον αγαπημένη συνήθεια όμως δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφύγεις! Προσπάθησε να ακολουθείς μία μικρή ρουτίνα πλένοντας τα πιάτα προτού κοιμηθείς ή λίγο πριν ετοιμαστείς για την δουλειά.

3.Τοποθέτησε στην κουζίνα μόνο ό,τι χρειάζεσαι.

Τι σημαίνει αυτό; Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς κάθε παράξενο gadget που δεν χρειάζεσαι (όπως εκείνο το ειδικό μαχαίρι για τυρί που δεν χρησιμοποιήσεις ποτέ) και καταλαμβάνει περιττό χώρο στην κουζίνα σου. 

4.Χρησιμοποίησε τους αποθηκευτικούς χώρους σωστά.

Κράτησε έξω μόνο όσες συσκευές χρησιμοποιείς καθημερινά (όπως η τοστιέρα και η καφετιέρα) και αποθήκευσε στα ντουλάπια όλες τις υπόλοιπες. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείς χώρο και πετυχαίνεις το πολυπόθητο μίνιμαλ στυλ στην κουζίνα σου.

5.Ταξινόμησε τα σκεύη σου έξυπνα.

Μία από τις (κακές) συνήθειες είναι το να στοιβάζεις τα σκεύη το ένα πάνω στο άλλο. Εκτός του ότι δεν προκύπτει ένα ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα μπορούν πολύ εύκολα να χαραχθούν. Ταξινόμησε τα σκεύη ανά κατηγορία όπως τηγάνια, κατσαρόλες και κουτάλες σε ένα ντουλάπι και αντίστοιχα όλα τα σερβίτσια μαζί.

Πόσο συχνά πρέπει να ασχολούμαστε με την καθαριότητα της κουζίνας μας;

Οι παραπάνω συμβουλές είναι ένας οδηγός για ολοκληρωμένο καθαρισμό κουζίνας. Τώρα, ας δούμε πόσο συχνά μπορείτε να εκτελείτε κάποιες διαδικασίες ξεχωριστά:

  • Καθημερινά. Καθαρισμός επιφανειών, τρίψιμο του νεροχύτη και σκούπισμα του πατώματος.
  • Εβδομαδιαία. Ξεκαθάρισμα του περιεχόμενου του ψυγείου, καθαρισμός του πατώματος, γυάλισμα του νεροχύτη και καθάρισμα των ματιών της κουζίνας.
  • Μηνιαία. Καθάρισμα του φούρνου, καθάρισμα των ντουλαπιών, και ολοκληρωμένο καθάρισμα του ψυγείου.

Όταν μάθετε πώς να έχετε μια καθαρή κουζίνα  και πώς να οργανώνετε τη διαδικασία καθαρισμού, τότε η δουλειά απλοποιείται — όλα βασίζονται στον μοίρασμα των εργασιών! Ξεσηκώστε όλη την οικογένεια να συμμετάσχει στον καθαρισμό της κουζίνας και όλα θα γίνουν πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εργασιών καθαριότητας ΔΩΡΕΑΝ και χρησιμοποιήστε το για καλύτερη οργάνωση στην καθημερινότητά σας! Για ό,τι άλλο χρειαστείτε, τα εργαλεία και τα είδη κουζίνας της specks.gr θα σας δώσουν όλες τις λύσεις!

 

Back to list