Blog

10 συμβουλές για να βοηθήσετε την κουζίνα σας να λειτουργεί καλύτερα.

10 συμβουλές για να βοηθήσετε την κουζίνα σας να λειτουργεί καλύτερα.

Διστάζετε να γυαλίσετε το χάλκινο δοχείο σας με κέτσαπ; Μα γιατί;

Ανακαλύψαμε τις καλύτερες συμβουλές κουζίνας που υπάρχουν! Εδώ είναι μερικά tips που αλλάζουν προς το καλύτερο και μας διευκολύνουν την καθημερινότητά μας!

1.Εξαλείψτε αυτή την ανεπιθύμητη μυρωδιά των Tupperware, συσκευάζοντάς τα με εφημερίδα.

Κανείς δεν είναι πραγματικά βέβαιος γιατί, αλλά η τσαλακωμένη εφημερίδα που τοποθετούμε στο εσωτερικό των δύσοσμων τάπερ μας, εξαλείφει μία και καλή όλες αυτές τις άσχημες μυρωδιές που το επιβαρύνουν. Φροντίστε να αφήσετε την τσαλακωμένη εφημερίδα μέσα στο τάπερ σας όλη την νύχτα και το πρωί χρησιμοποιήστε τα ξανά, αφού τα πλύνετε επιμελώς!

 

2.Αποφύγετε την ανάδευση με ξύλινη κουτάλα.

Εάν κάποιο από τα δοχεία σας βράζει, τοποθετήστε γρήγορα ένα την ξύλινη κουτάλα πάνω από το χείλος. Με αυτόν τον τρόπο, θα καθηλώσετε τις αφρώδεις φυσαλίδες και θα αποτρέψετε τον υπερβολικό βρασμό.

 

3.Χρησιμοποιήστε αλκοόλ για να καθαρίσετε τον ανοξείδωτο χάλυβα.

Βάλτε μερικές σταγόνες οινοπνεύματος ή αλκοόλ σε μερικές μπάλες από βαμβάκι και τρίψτε με δύναμη. Τα ανοξείδωτα σκεύη σας θα λάμπουν ξανά σαν καινούργια!

 

4.Πλύντε τις πατάτες σας στο πλυντήριο πιάτων.

Σοβαρά, είναι ο πιο εύκολος τρόπος καθαρισμού των βρώμικων λαχανικών σας όταν το πλύσιμο με τα χέρια δεν αρκεί. Γλιτώνετε χρόνο και εξοικονομείτε παράλληλα νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει σαπούνι στο πλυντήριο πιάτων, και ότι ένας απλός κύκλος ξεβγάλματος θα είναι αρκετός.

 

5.Τοποθετήστε μια πετσέτα στο φούρνο μικροκυμάτων για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά των ψαριών.

Εμπιστευτείτε μας: Εάν βάλετε λίγο σαπούνι πιάτων σε ένα πανί σας, θερμάνετε τον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά με το πανί σας μέσα σε αυτόν, δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα. Η μυρωδιές από τα διάφορα φαγητά και τα προϊόντα που ζεσταίνεται εκεί θα εξαφανιστούν. Σκουπίστε τους τοίχους του φούρνου μικροκυμάτων με το ίδιο πανί μετά το ζέσταμά του για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

6.Βάλτε τάξη στα σκεύη σας.

Αρχειοθετήστε τα ταψιά ψησίματος, τις λαμαρίνες σας και όσα σκεύη μαγειρέματος χρησιμοποιείται, σε μία καλή ‘’αρχειοθέτηση’’. Είναι πολύ πρακτικό, βοηθητικό και χρήσιμο να τα τοποθετείται πάντα στα χαμηλά συρτάρια-ντουλάπια της κουζίνας σας ώστε να μη χρειάζεται να ‘’σκαρφαλώσετε’’ με την σκάλα για να ψάξετε να βρείτε το πιο κατάλληλο για την εκάστοτε δημιουργία σας!

 

 

7.Χρησιμοποιήστε αλάτι για να απορροφήσετε τα αυγά.

Στην περίπτωση που έχετε υπολείμματα από ωμό αυγό στα σκεύη σας, ρίξτε λίγο αλάτι στα υπολείμματα. Θα απορροφήσει τα ασπράδια των αυγών και θα βοηθήσει αρκετό στο πλύσιμο . Επιστήμη;;; Μαγεία!

 

 

8.Γυαλίστε το χαλκό σας, με κέτσαπ.

Βάλτε λίγο κέτσαπ (ναι, κέτσαπ) σε ένα πανί και τρίψτε το σε όλη την επιφάνεια του χάλκινου σκεύους σας. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό και βότανα(πχ τσάι ή φασκόμηλο): τόσο λαμπερό όσο καινούργιο.

 

 

9.Τοποθετήστε στον φούρνο μικροκυμάτων το σφουγγάρι σας.

Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν, όταν είναι (φαινομενικά) ανεπανόρθωτα ακαθάριστο. Θα τραβήξει όλες τις οσμές και τα μικρόβια που κρύβονται μέσα σε αυτό!

 

 

10.Χρησιμοποιήστε σπρέι μαγειρέματος για να μειώσετε τον χρόνο πλυσίματος στα σκεύη σας.

Όταν χρησιμοποιείται εξαιρετικά κολλώδη συστατικά (πχ μέλι), είναι πολύ χρήσιμο για εσάς να περάσετε το σκεύος σας με ένα σπρέι μαγειρικής με βούτυρο ή λάδι. Διασφαλίζετε έτσι  ότι η κολλώδης ουσία θα γλιστρήσει προς τα έξω και θα σας αποτρέψει από το να πρέπει να τρίψετε τα σκεύη σας μετά. Αυτό θα αυξήσει τον χρόνο ζωής τους, αλλά θα σας ξεκουράσει από το απαιτητικό πλύσιμο.

Αυτά και άλλα πολλά, μετατρέπουν ακόμη πιο διασκεδαστική και ευχάριστη την καθημερινότητά μας στην κουζίνα μας! Προχωρήστε χαμογελαστοί, δημιουργήστε, αγαπήστε κάθε στιγμή της καθημερινότητας και η ίδια η καθημερινότητα θα σας ανταμείψει!

Back to list