Blog

Χταποδάκι στην γάστρα

Για την συνταγή της εβδομάδας, επιλέξαμε ένα διάσημο και πεντανόστιμο σαρακοστιανό, παραδοσιακό φαγητό. Το χταποδάκι στην γάστρα φέρνει στις κουζίνες μας μυρωδιές ανοιξιάτικες και μας προειδοποιεί πως το Πάσχα πλησιάζει. Τόλμησέ το, για το οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας,  για την διάρκεια της σαρακοστής καθώς είναι νηστίσιμο, αλλά και για ένα ‘δροσερό’ καλοκαιρινό μεσημεριανό!

Καλή επιτυχία!

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 1 χταπόδι γύρω στο 1 ½ με δύο κιλά
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • 1/2 φλ. κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 1/2 φλ. κονιάκ
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κ.σ θυμαρίσιο μέλι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια στη γάστρα και αλατίζουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα αυγοδάρτη. Εκεί μέσα βουτάμε το χταπόδι μας. Στη συνέχεια βάζουμε το χταπόδι στη γάστρα και περιχύνουμε με τα ζουμάκια. Ψήνουμε στους 200 για 2 περίπου ώρες στον αέρα.

Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

Αφήστε μια απάντηση